NAI στην Ουκρανική Αυτοκεφαλία από την Εκκλησία της Ελλάδος

NAI στην Ουκρανική Αυτοκεφαλία από την Εκκλησία της Ελλάδος

Την αυτοκεφαλία της εκκλησίας της Ουκρανίας αναγνώρισε η Εκκλησία της Ελλάδος, σύμφωνα με πληροφορίες. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πρότεινε την αναγνώριση της εκκλησίας της Ουκρανίας κατά τη συνεδρίαση της Ιεραρχίας. Η πρόταση έγινε αποδεκτή με πλειοψηφία από το Σώμα της Ιεραρχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του romfea.gr, Στην εισήγησή του, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για προνόμιο του Οικουμενικού Πατριαρχείου να εκχωρεί Αυτοκεφαλία. Αναφέρθηκε επίσης σε σχετικές εισηγήσεις των δύο Επιτροπών. Η Ιεραρχία αποφάσισε να επικυρώσει την πρόσφατη απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, υποστηρίζοντας ότι είναι δικαίωμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου να χορηγεί Αυτοκεφαλία. Εντός της ημέρας, αναμένονται και η επίσημη ανακοίνωση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι