Νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων Ρωσίας και Ουκρανίας

Νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων Ρωσίας και Ουκρανίας

Περίπου 480 αιχμάλωτοι πολέμου γύρισαν στις πατρίδες τους με τη σημερινή ανταλλαγή αιχμαλώτων, Ρώσων και Ουκρανών, την 49η, αλλά την πρώτη με τόσο μεγάλο αριθμό επιστροφών

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα (3/1) ότι 248 Ρώσοι αιχμάλωτοι πολέμου επέστρεψαν στη Ρωσία από την Ουκρανία ως αποτέλεσμα «πολύπλοκων διαπραγματεύσεων με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων».

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 200 Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου επέστρεψαν από τη Ρωσία. Σύμφωνα με το Euronews οι Ουκρανοί ήταν 230. Οι δύο χώρες έχουν ανταλλάξει αιχμαλώτους πολέμου σε διάφορες χρονικές στιγμές κατά τη διάρκεια του συνεχιζόμενου επί 22 μήνες πολέμου, αλλά αυτή τη φορά ήταν μεγάλος ο αριθμός των στρατιωτών που γύρισαν ο καθένας στην πατρίδα του. Σύμφωνα με μια ουκρανική ΜΚΟ έχουν γίνει μέχρι στιγμής 49 ανταλλαγές αιχμαλώτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι