Νέα Αριστερά για στεγαστικό: “Διαφημίζει ο Μητσοτάκης πρόγραμμα για 10.000 Έλληνες όλους κι όλους”

Νέα Αριστερά για στεγαστικό: “Διαφημίζει ο Μητσοτάκης πρόγραμμα για 10.000 Έλληνες όλους κι όλους”

Η λύση για τη στεγαστική κρίση είναι ένας νέος νόμος – πλαίσιο για το δικαίωμα στη στέγη, όχι τα επικοινωνιακά σόου του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης καυτηρίασε ως επικοινωνιακό σόου του Κυριάκου Μητσοτάκη το πρόγραμμα “Σπίτι μου” και σε δήλωσή του αναφέρει ότι χρειάζεται περιορισμός της βραχυχρόνιας μίσθωσης και της Golden Visa, καθώς και ενίσχυση της στεγαστικής πολιτικής με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς υποστηρίζει ότι «ένα πρόγραμμα με ωφελούμενους λιγότερους από 10.000 δεν μπορεί να είναι η απάντηση στο πρόβλημα». Ακολούθως, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό και την επίσκεψή του σε ζευγάρι στο Γαλάτσι, ωφελούμενο από το πρόγραμμα «Σπίτι μου», ο Αλέξης Χαρίτσης υπογραμμίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης στη σημερινή του επικοινωνιακή προσπάθεια να διαφημίσει το αποτυχημένο πρόγραμμα “Σπίτι μου”, θα μπορούσε να χτυπήσει ένα διπλανό κουδούνι, σε ανθρώπους που δεν είναι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας. Ίσως αυτό θα τον βοηθούσε να αντιληφθεί την πραγματικότητα που διαμορφώνει η στεγαστική κρίση, τα δυσθεώρητα ύψη των ενοικίων και των λογαριασμών, τα εισοδήματα που εξαφανίζονται πριν από τις 15 του μήνα και τη φούσκα του real estate που δημιουργεί η πολιτική του».

Καταληκτικά ο Αλέξης Χαρίτσης σημειώνει ότι «ο κ. Μητσοτάκης χρειάστηκε σχεδόν τρία χρόνια για να παραδεχτεί ότι υπάρχει «πληθωρισμός απληστίας», περιμένουμε να δούμε πόσο θα χρειαστεί να ανακαλύψει ότι υπάρχει και στεγαστική κρίση».

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι