Νέα Αριστερά: “Κρυφή στρατιωτική βοήθεια της Ελλάδας στην Ουκρανία;”

Έχει μέλλον η Νέα Αριστερά;

Ερώτηση κατέθεσε η ΚΟ της Νέας Αριστεράς με θέμα την «εν κρυπτώ στρατιωτική βοήθεια με όπλα και πυρομαχικά της Ελλάδας στην Ουκρανία παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού» , μετά το σημερινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών. Την ερώτηση συνυπογράφουν ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (Κ.Ο.) της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, η γραμματέας της Κ.Ο. Πέτη Πέρκα και η αρμόδια τομεάρχης Σία Αναγνωστοπούλου.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «σε παρέμβαση της Σίας Αναγνωστοπούλου, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων, η απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας ήταν παντελώς ασαφής». «Ο υπουργός διέψευσε το δημοσίευμα χωρίς να το διαψεύδει συνεχίζοντας για ακόμα μια φορά το αξίωμα της κυβέρνησης: κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το εθνικό συμφέρον της χώρας συνιστούν αποκλειστική μυστική “ιδιωτική” αρμοδιότητα της κυβέρνησης», αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Η Νέα Αριστερά έχει τονίσει επανειλημμένως ότι: πρώτον, είναι κατά της αποστολής στρατιωτικού οπλισμού στην Ουκρανία και υπέρ της άσκησης διπλωματίας και της ανάληψης πρωτοβουλιών για κατάπαυση του πυρός και ειρήνευση, δεύτερον, δεν μπορεί να αποδυναμώνεται αμυντικά η χώρα εξαιτίας των μυστικών διαβουλεύσεων του κ. Μητσοτάκη και τρίτον, κάθε ευρώ του φορολογούμενου πολίτη πρέπει να ισοδυναμεί με ένα (1) ευρώ άμυνας».

«Λυπούμαστε, γιατί τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης (αξιωματικής και λοιπής) δεν έδωσαν καμία σημασία στο πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών αλλά και στις πληροφορίες που υπήρχαν τις τελευταίες μέρες ότι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης υπάρχουν έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων με αφορμή τη μεταφόρτωση πυρομαχικών και όπλων και δεν έθεσαν ερωτήσεις στον υπουργό Εθνικής Άμυνας»,τονίζει η Νέα Αριστερά και καταλήγει:

«Εμείς, ως Κοινοβουλευτική Ομάδα, διεκδικούμε διαρκώς να είναι όλα στο φως και δεν συμμεριζόμαστε καθόλου τη λογική προσωπικών τηλεφωνημάτων βουλευτών προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για πληροφορίες (ο κ. Δένδιας είπε ότι δέχτηκε τηλεφώνημα από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο κόμματος). Επειδή, λοιπόν, οι απαντήσεις του υπουργού ουδόλως μας κάλυψαν επανερχόμαστε με την κατάθεση της Ερώτησης και καλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι