Νέα εισβολή στην Συρία αναγγέλλει ο Ερντογάν

Ποιοι αντιτίθενται και ποιοι όχι στην τουρκική εισβολή στη Συρία, Θέμης Τζήμας

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα διεξάγει επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη ποταμού στη βόρεια Συρία, σε περιοχή που ελέγχουν οι Κούρδοι πολιτοφύλακες του YPG. Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν τόσο η Ρωσία όσο και οι ΗΠΑ έχουν ενημερωθεί για την επιχείρηση.

Μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ πέρσι ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αποχωρήσουν από τη βόρεια Συρία οι δύο σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ συμφώνησαν στη δημιουργία ζώνης ασφαλείας εντός της Συρίας κατά μήκος των βορειοανατολικών συνόρων με την Τουρκία, που θα μπορούσε να είναι καθαρή από Κούρδους πολιτοφύλακες.

Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ καθυστερούν τη διαδικασία ανάπτυξης ζώνης ασφαλείας και απαιτεί η Ουάσιγκτον κόψει τις σχέσεις της με τους Κούρδους. «Μπήκαμε στην Αφρίν, τη Τζαραμπλους και την Αλ Μπαμπ. Τώρα θα μπούμε ανατολικά του Ευφράτη» δήλωσε ο Ερντογάν. «Το μοιραστήκαμε αυτό με τη Ρωσία και τις ΗΠΑ» τόνισε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι