Εκκένωση Οδησσού: Πέρασαν με ασφάλεια στη Μολδαβία άλλα 34 άτομα

Εκκένωση Οδησσού: Πέρασαν με ασφάλεια στη Μολδαβία άλλα 34  άτομα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η νέα επιχείρηση εκκένωσης Ελλήνων από το την Οδησσό καθώς τα 34 άτομα πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας Μολδαβίας όπου τους περίμενε κλιμάκιο από την Ελληνική Πρεσβεία στο Βουκουρέστι.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, η επιχείρηση “Νόστος 5” , που είχε ως στόχο την απομάκρυνση 34 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων 25 ναυτικών, από την Οδησσό με κατεύθυνση τη Μολδαβία, ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Στην ανάρτησή του αναφέρει ότι τα 34 άτομα, συνοδευόμενα από το Γενικό Πρόξενο στην Οδησσό Δ. Δόχτση και στελέχη του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας, πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας-Μολδαβίας, όπου τους ανέμενε κλιμάκιο από την ελληνική πρεσβεία στο Βουκουρέστι.

Η  νέα επιχείρηση εκκένωσης Ελλήνων από την Οδησσό, ξεκίνησε το πρωί.  Την  επιχείρηση «Νόστος 5» την συντονίζει ο Γενικός Πρόξενος Δημήτρης Δόχτσης και προβλέπει την απομάκρυνση 34 ατόμων από την Οδησσό με κατεύθυνση την Μολδαβία. Μεταξύ των 34 ατόμων περιλαμβάνονται 25 ναυτικοί, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Στο μεταξύ σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το τελευταίο 24ωρο  ) στην Ελλάδα εισήλθαν 869 Ουκρανοί πρόσφυγες, από τους οποίους 285 ανήλικοι.

Αναλυτικά:

  • Από τον Προμαχώνα: 757
  • Από Ευζώνους: 8
  • Από τα υπόλοιπα χερσαία σύνορα: 23
  • Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αφίχθησαν 65 και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» 16.

Συνολικά από την έναρξη του πολέμου στην Ελλάδα έχουν περάσει τα σύνορα 4.649 Ουκρανοί υπήκοοι, από τους οποίους 1.431 ανήλικοι.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι