Νέα εκτόξευση βορειοκορεατικού πυραύλου κατέγραψαν Ν. Κορέα & Ιαπωνία

Πυροβολισμοί με τραυματία στη Γλυφάδα

Το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πύραυλο, τον οποίο χαρακτήρισε «αγνώστου τύπου», προς τα ανατολικά, προς τη θάλασσα. Η ιαπωνική ακτοφυλακή έκανε λόγο για πιθανή εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου, προειδοποιώντας διερχόμενα πλοία να μην πλησιάσουν συντρίμμια που ενδέχεται να έχουν πέσει στη θάλασσα, αλλά να την ειδοποιήσουν.

Το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας εκτίμησε πως ο πύραυλος κατέπεσε εκτός των ιαπωνικών χωρικών υδάτων. Εκπρόσωπος του υπουργείου τόνισε πως «μπορεί να επρόκειτο για βαλλιστικό πύραυλο. Δεν κατέπεσε εντός των ιαπωνικών χωρικών υδάτων, δεν πιστεύεται ότι κατέπεσε εντός της ιαπωνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ)».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι