Νέα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη -Πορεία διαμαρτυρίας για τις πρωινές συλλήψεις

33χρονος νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι

Ένταση επικράτησε λίγο πριν τις 19.00 στη Νέα Σμύρνη κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι και κατά τα οποία έγιναν 11προσαγωγές ή συλλήψεις.

Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης. Στην πορεία συμμετείχαν περίπου 200 άτομα που διαδήλωσαν στους δρόμους της Νέας Σμύρνης διαμαρτυρόμενα για την μεσημβρινή επίθεση σε άτομα που έκαναν πικ νικ στο άλσος.

Στις 15.00 σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. τέσσερις αστυνομικοί της ΔΙΑΣ δέχθηκαν αναίτια επίθεση από 30 αγνώστους κατά τη διάρκεια ελέγχων για την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων. Κλήθηκαν ενισχύσεις και η περιοχή γέμισε αστυνομικούς και ακολούθησαν (ή προηγήθηκαν) χειροδικίες με πολίτες να καταγγέλλουν αναίτιο ξυλοδαρμό με γκλομπ. Η αστυνομία αναφέρει ότι ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε ελαφρά, όμως βίντεο περαστικών δείχνουν μια διαφορετική εικόνα και οι κάμερες καταγραφής που θα έφεραν οι αστυνομικοί ακριβώς για τέτοια περιστατικά, δεν έχουν ακόμη τεθεί σε λειτουργία στην πράξη.

ΣΥΡΙΖΑ

«Η αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη ξυλοκόπησε απρόκλητα πολίτες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Σήμερα το απόγευμα η αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη ξυλοκόπησε απρόκλητα πολίτες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί οι αστυνομικοί ασκούν βία πρωτοφανούς αγριότητας προκαλώντας έντονες αποδοκιμασίες έκπληκτων περαστικών.Ο αυταρχισμός των αστυνομικών δυνάμεων εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών. Όσο η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και σε όλα τα μέτωπα ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοϊδης θα ξεσπούν επάνω στους πολίτες. Οι άνθρωποι πλέον έχουν ξεφύγει επικίνδυνα».

Η ΕΛΑΣ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι