Νέα επιχείρηση των φιλοτουρκικών δυνάμεων προς ανακατάληψη της Σαρακίμπ

Νέα επιχείρηση των φιλοτουρκικών δυνάμεων προς ανακατάληψη της Σαρακίμπ

Στις 11 Φεβρουαρίου, δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Τουρκίας, ξεκίνησαν άλλη μια επιχείρηση για να ανακαταλάβουν την πόλη Σαρακίμπ.

Στην επίθεση εναντίον της κωμόπολης της επαρχίας Ιντλίμπ συμμετέχουν η οργάνωση Hayat Tahrir al-Sham, το Ισλαμικό Κόμμα του Τουρκμενιστάν και το Εθνικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση.

Η επίθεση εναντίον της Σαρακίμπ στις 10 Φεβρουαρίου δεν είχε αποτελέσματα για τους υποστηριζόμενους από την Τουρκία τζιχαντιστές.

Οι συνδυασμένες δυνάμεις επιτέθηκαν στις θέσεις του Συριακού Στρατού στην περιοχή Ναριάμπ, δυτικά του Σαρακίμπ, και ανέλαβαν κυβερνητικές δυνάμεις σε μια σειρά πυροσβεστικών. Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στους αντάρτες, η Hayat Tahrir al-Sham και οι σύμμαχοί της εισήλθαν στην Ναριάμπ. Οι κυβερνητικές πηγές αρνούνται λέγοντας ότι συνεχίζονται οι συγκρούσεις κοντά στο χωριό.

Εν τω μεταξύ, ένα ελικόπτερο της Συρίας Mi-8 καταρρίφθηκε από μαχητές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι