Νέα επίθεση Άγκυρας σε ΗΠΑ για Ιερουσαλήμ

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Τα ίδια και τα ίδια οι υπερασπιστές των αδικημένων Τούρκοι. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιτέθηκε στους κακούς Αμερικανούς για τη μεταφορά της πρεσβείας τους στην Ιερουσαλήμ και τη de facto αναγνώρισης της ιστορικής πόλης ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

«Η απόφαση των Αμερικανών είναι λανθασμένη και πρέπει να υπάρξει κοινή γραμμή απέναντι σε αυτή τη λανθασμένη απόφαση. Βλέπουμε όμως δισταγμό από τον Αραβικό Σύνδεσμο», είπε ο Τσαβούσογλου.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ ανακοίνωσε πως θα μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αββίβ στην Ιερουσαλήμ προκαλώντας οργή στην Άγκυρα. Η επίσημη τελετή των εγκαινίων της νέας πρεσβείας θα γίνει στις 14 Μαΐου ημέρα της επετείου της ίδρυσης του εβραϊκού κράτους.

Ο Τσαβούσογλου επέμεινε πως ακόμα και αν όλες οι χώρες σιωπήσουν για την Ιερουσαλήμ η Άγκυρα θα συνεχίσει να μιλά. «Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την παλαιστινιακή υπόθεση με την Ιερουσαλήμ».

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι