Νέα κρούσματα σε Αθήνα, Πειραιά, Περιφέρειες

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 509 νέα κρούσματα, με τα 234 στην Αττική. Επίσης γνωστοποίησε ότι 29 άνδρες και γυναίκες έχασαν την μάχη ενώ  293 την συνεχίζουν στη διασωλήνωση. Τα σημερινά κρουσματα είναι αποτέλεσμα 30.000 τεστ.

Για άγνωστους σε εμάς λόγους, όσο αυξάνονταν οι διασωληνώσεις, ο ΕΟΔΥ, παρότι ποτέ δεν ανακοίνωσε αριθμό ατόμων που διασωληνώνονταν σε κάθε νοσοκομείο ή αριθμό θανάτων σε ΜΕΘ, ανέγραφε πάντως έναν γενικό αριθμό “ατόμων που εξήλθαν της ΜΕΘ” κάθε ημέρα, ως αναρρώσαντες. Ακόμα κι αυτό σταμάτησε όμως να το αναφέρει, παρά την πίεση των δημοσιογράφων για παροχή περισσότερων πληροφοριών πόσο μάλλον για περικοπή και των ολίγων. Οπότε τεκμαίρεται (χωρίς όμως καμία έγκυρη πληροφόρηση) ότι οι 29 “σημερινοί” νεκροί ήταν σε ΜΕΘ που “άδειασαν” κατά τον χειρότερο τρόπο.

Μέσα στις τελευταίες δύο ημέρες οι ΜΕΘ δείχνουν να αδειάζουν κατά 20-30 άτομα την ημέρα. Ομως δυστυχώς αδειάζουν μάλλον επειδή οι άνθρωποι πεθαίνουν και όχι επειδή αναρρώνουν. Αν ξέραμε πόσοι παίρνουν εξιτήριο ως αναρρώσαντες καθημερινά, θα ξέραμε με σιγουριά αν οι 29 που αναφέρονται σήμερα ως νεκροί νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ ή σε ΜΑΦ ή σε κοινή κλίνη ή αν πεθάναν σε κάποιο γηροκομείο ή στην οικεία τους. Παρότι οι δημοσιογράφοι πιέζαμε εξαρχής για περισσότερη διαφάνεια στον τόπο θανάτου,  δυστυχώς ουδεμία ανταπόκριση είχαμε από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ.

Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη

Ανατολική Αττική  27
Δυτική Αττική  15
Βόρειος Τομέας Αθηνών 48
Κεντρικός Τομέας Αθηνών  64
Νότιος Τομέας Αθηνών  17
Δυτικός Τομέας Αθηνών  26
Νησιά Αργοσαρωνικού – Κύθηρα  1
Πειραιάς  36
Θεσσαλονίκη 58

Τα κρούσματα ανά περιφερειακές ενότητες

Αιτωλοακαρνανία 9
Αργολίδα 2
Αρκαδία 4
Άρτα 234
Αττική
Αχαΐα 19
Βοιωτία 10
Δράμα 1
Έβρος 8
Εύβοια 8
Ηλεία 1
Ημαθία 10
Ηράκλειο 1
Θεσσαλονίκη 58
Ιωάννινα 2
Καβάλα 4
Καρδίτσα 4
Κιλκίς 8
Κοζάνη 15
Κορινθία 4
Λακωνία 7
Λάρισα 16
Λασίθι 2
Λέσβος 3
Μαγνησία 10
Μεσσηνία 2
Μύκονος 3
Ξάνθη 1
Πειραιάς 36
Πέλλα 3
Πιερία 10
Πρέβεζα 2
Ρέθυμνο 2
Ροδόπη 11
Σέρρες 6
Τρίκαλα 4
Φθιώτιδα 3
Φλώρινα 3
Χαλκιδική 4
Χανιά 4
Υπό διερεύνηση  3

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι