Νέα μάχη με τη φωτιά στην Σέριφο μόλις αναχώρησαν οι πυροσβέστες

Μεγάλη φωτιά στην Κερατέα: Εκκενώνονται οικισμοί - Νέα φωτιά και στο Σουφλί,

Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα στη Σέριφο, ενώ οι πυροσβέστες που είχαν πάει εκεί επικουρικά από τη Σύρο, είχαν μόλις αναχωρήσει με το πλοίο, ήσυχοι ότι η περιπέτεια τελείωσε. Η Πυροσβεστική εκτιμά ότι πρόκειται για αναζωπύρωση της φωτιάς που έκαψε το ένα τέταρτο της νοτιοανατολικής πλευράς του νησιού.

Υπενθυμιζεται ότι το βράδυ του Σαββάτου το 112 ήχησε πολλές φορές στη Σέριφο καλώντας τους κατοίκους των περιοχών Ράμος, Λιβαδάκια, Καράβι και αργότερα των θέσεων Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια και Καλό Αμπέλι να εκκενώσουν προς Λιβάδι. Μετά από ολονύχτια μάχη που έδωσαν με τις φλόγες οι πυροσβεστικές δυνάμεις, η φωτιά είχε τεθεί υπό έλεγχο την Κυριακή.

/

Στην περιοχή επιχείρησαν νωρίτερα εναέρια μέσα μέχρι να σκοτεινιάσει, ενώ αυτή την ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επιχειρούν οι λιγοστές δυνάμεις του νησιού, ενώ γίνεται προσπάθεια από τον δήμο Σερίφου να επιστρέψουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που αναχώρησαν νωρίτερα για Σύρο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για αναζωπύρωση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι