Νέα μέτρα για κορονοϊό: Διευκρινήσεις για τα 2 χιλιόμετρα

Δεκαεξάχρονος σκοτώνει κατά λάθος τον θείο του στο κυνήγι
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σε διευκρινίσεις για το τι ισχύει με τις μετακινήσεις και τους κωδικούς στο 13033 προχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Θεόδωρος Χρονόπουλος, σημειώνοντας πάντως ότι και η αστυνομία αναμένει την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τα νέα μέτρα που τίθενται, από σήμερα, σε ισχύ.

Ειδικότερα, σε ό,τι αγορά τους κωδικούς «2» και «3» (για αγορές και μετάβαση σε τράπεζα), ο ίδιος μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι τα 2 χιλιόμετρα δεν σχετίζονται με όρια μέσα στους δήμους, επομένως με τους συγκεκριμένους κωδικούς επιτρέπονται οι μετακινήσεις ανεξαρτήτως χιλιομετρικών αποστάσεων. Όπως επεσήμανε, τα 2 χιλιόμετρα αφορούν, προφανώς, σε κατοίκους που διαμένουν στα όρια των δύο δήμων.

«Επιτρέπεται η μετακίνηση από την Αγία Παρασκευή στη Γλυφάδα αρκεί να γίνεται με τα πόδια»

Αναφορικά με τον κωδικό «6» που αφορά στις μετακινήσεις για άθληση, ο ίδιος είπε ότι δεν προβλέπεται, σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, κάποιος περιορισμός αποστάσεων για κάποιον που μετακινείται με τα πόδια ή το ποδήλατο. «Με τα πόδια αν αντέχουμε να φτάσουμε από την Αγία Παρασκευή στη Γλυφάδα ή στο Σούνιο, μπορούμε, αρκεί να μην έχουμε πάρει κάποιο μέσο» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ.

Για το «4» και την παροχή βοήθειας, ο κ. Χρονόπουλος σημείωσε ότι δεν προκύπτει κάποιος περιορισμός από άποψη δήμου ή απόστασης, παρατηρώντας πάντως ότι πρόκειται για «δύσκολη εξίσωση», καθώς χρησιμοποιείται ευρέως και είναι άδικο για τους πολίτες που χρησιμοποιούν τον κωδικό για παροχή βοήθειας στην πραγματικότητα.

Όπως είπε, «μένει να διευκρινιστεί το τι θα χρειαστεί να μας δείχνουν οι πολίτες», προσθέτοντας ότι «ενδεχομένως θα είναι μια υπεύθυνη δήλωση, μια εξουσιοδότηση». Ερωτηθείς για περιστατικά που οι πολίτες θα χρειάζεται να μετακινούνται εκτός δήμου, διαθέτοντας αποδεικτικά στοιχεία, ο ίδιος τόνισε ότι «θα υπάρχει κατανόηση».

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι