Νέα πυρκαγιά στην Κέα – Φωτιά και στη Θέρμη

Μεγάλη φωτιά στην Κερατέα: Εκκενώνονται οικισμοί - Νέα φωτιά και στο Σουφλί,

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε στην Τζιά. Πριν από λίγο εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση στα Καστελάκια και στον Κούνδουρο.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τρεις ημέρες είχε ξεσπάσει και πάλι φωτιά στο νησί, κοντά στο σημερινό πύρινο μέτωπο. Μάλιστα, είχε εκκενωθεί προ τιημέρου η περιοχή Λιγιά και σπίτια είχαν υποστεί ζημιές.

Τεράστια μάχη με τη φωτιά, δίνουν εν τω μεταξύ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στον Τρίλοφο του Δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης, αφού οι φλόγες «γλύφουν» διάσπαρτες κατοικίες που βρίσκονται στην περιοχή.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Τριλόφου είπε προ ολίγου ότι η φωτιά έχει μεν κατεύθυνση αντίθετη από το χωριό, όμως οι εστίες είναι διάσπαρτες και ο άνεμος σε αρκετές περιπτώσεις αλλάζει φορά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν κατοικίες. Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 2:00 το μεσημέρι. Πολλές κατοικίες έχουν εκκενωθεί και οι κάτοικοι ρίχνουν νερό στα σπίτια τους, για να σώσουν τις περιουσίες τους. Νωρίτερα οι κάτοικοι του οικισμού ενημερώθηκαν για την πυρκαγιά με σήμα στα κινητά τους τηλέφωνα.

Στην περιοχή επιχειρούν αυτήν τη στιγμή 44 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ γίνονται ρίψεις νερού από δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι