Νέα πτώση… Καμία ελπίδα για την τουρκική λίρα;

Νέα πτώση… Καμία ελπίδα για την τουρκική λίρα;

Η τουρκική λίρα υποχώρησε και πάλι, πάνω από 2% σήμερα, παρά την χθεσινή αύξηση επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα κατά 300 μονάδες βάσης σε μία προσπάθεια ανακοπής της συνεχούς πτώσης του τουρκικού εθνικού νομίσματος.

Η κεντρική τράπεζα αύξησε το βασικό της επιτόκιο στο 16,5% από το 13,5% αλλά και η κίνηση αυτή δεν κρίνεται αρκετή από τους επενδυτές που ανησυχούν για τον διπλάσιο πληθωρισμό και τις επεμβάσεις Ερντογάν στην οικονομία. Αν και η λίρα ανέκαμψε ελαφρώς μετά την αύξηση επιτοκίου, σήμερα άρχισε πάλι τον κατήφορο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύβουλος του Ερντογάν, ο Γιγκίτ Μπουλούτ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Βρετανία, των ΗΠΑ και του Ισραήλ, κατηγορώντας τις τρεις αυτές χώρες ότι βρίσκονται πίσω από τα πλήγματα κατά της τουρκικής οικονομίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι