Νέα σεισμική δόνηση 3,5 Ρίχτερ στη Σάμο

Νέα σεισμική δόνηση 3,5 Ρίχτερ στη Σάμο

Νέα σεισμική δόνηση ανησύχησε το πρωί της Κυριακής του κατοίκους της Σάμου, των γύρω νησιών και των παραλίων της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η δόνηση είχε μέγεθος 3,5 βαθμών και το επίκεντρο εντοπίζεται 14 χιλιόμετρα βόρειοανατολικά του Καρλοβασίου, δηλαδή πιο κοντά από τον χθεσινό, ο οποίος ήταν πλησιέστερος –ως επίκεντρο– στις τουρκικές ακτές. Επίσης ο νέος σεισμός είχε  μικρότερο εστιακό βάθος (8 χλμ έναντι 13 χθες). Την τελευταία εβδομάδα οι σεισμολόγοι έχουν καταγράψει συνολικά 7 σεισμούς στην ευρύτερη περιοχή ανάμεσα στη Σάμο και στα τουρκικά παράλια, χωρίς ωστόσο να ανησυχούν για την εξέλιξη του φαινομένου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι