Συγκεντρώσεις και επεισόδια για τον 17χρονο Ρομά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Κλειστή η Μεσογείων

Έκκληση της ΕΛΑΣ για πληροφορίες σχετικά με παράσυρση και εγκατάλειψη πεζού στην Πέτρου Ράλλη

Συνεχίζονται τα επεισόδια και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας Ρομά για το 17χρονο

Έκλεισε γύρω στις 8:45μ.μ. η Λεωφόρος Μεσογείων στο ρεύμα προς Αθήνα, λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας Ρομά για τον θάνατο του 17χρονου ομοφύλου τους, που σκοτώθηκε στη Βοιωτία από σφαίρα αστυνομικού. Περίπου 50 άτομα έχουν βάλει φωτιές σε κάδους στο ύψος του Νομισματοκοπείου, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ. Στη Θεσσαλονίκη έκλεισε ο κόμβος Χαλκηδόνας, όπου νωρίτερα είχαν βάλει φωτιά σε λάστιχα νεαροί Ρομά. Στη συμπρωτεύουσα σημειώθηκαν επεισόδια και στο Αριστοτέλειο, όπου ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται πλησίον της Σχολής Θετικών Επιστημών με πέτρες και πυρσούς.

Την ίδια ώρα, επεισόδια έχουν ξεσπάσει και στο Μενίδι όπου περίπου 20 Ρομά πετούν πέτρες στη συμβολή των οδών Λιοσίων και Μόρνου εναντίον δυνάμεων της αστυνομίας. Επεισόδια σημειώνονται και στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στον Ασπρόπυργο. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίες έγιναν νωρίτερα και στη Χαλκίδα, στο Λεοντάρι Βοιωτίας.Σύμφωνα με το eviaonline, Ρομά, κυρίως νεαρής ηλικίας, πραγματοποίησαν πορεία στην περιοχή που είναι οι Καμάρες. Χθες είχαν γίνει συγκεντρώσεις πάλι στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην Αττική Ρομά είχαν κλείσει για περίπου δύο ώρες την παλαιά και τη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι