ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νέα συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν αύριο στην Αστάνα

Νέα συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν αύριο στην Αστάνα,

Νέα συνάντηση θα έχουν αύριο οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν, στην Αστάνα, όπου θα γίνει η διάσκεψη των ανεξάρτητων χωρών (CIS). Την συνάντηση προανήγγειλαν αξιωματούχοι της τουρκικής κυβέρνησης και όπως είπαν στα διεθνή πρακτορεία, θα συζητηθεί η προοπτική επανέναρξης των διπλωματικών συνομιλιών Μόσχας-Κιέβου, με στόχο μία συμφωνία εκεχειρίας. 

Η συνάντηση στο Καζακστάν, μετά την συνάντηση στο Ουζμπεκιστάν στα μέσα Σεπτεμβρίου, είναι η δεύτερη συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός, ενώ τις προάλλες οι δύο ηγέτες είχαν και τηλεφωνική συνομιλία, εξ αφορμής των γενεθλίων του προέδρου Πούτιν.  Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας κατ’ ιδίαν συνάντησης ενώ σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τόνισε σήμερα το πρωί ότι «μία κατάπαυση του πυρός πρέπει να υπάρξει το συντομότερο δυνατόν, όσο το συντομότερο, τόσο το καλύτερο».

Στη συνάντηση θα συζητηθούν και θέματα των διμερών σχέσεων, καθώς μετά την επιστροφή του Ερντογάν από τη Νέα Υόρκη στην Άγκυρα, η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε στις 25 Σεπτεμβρίου έξοδο των κρατικών τραπεζών από το ρωσικό σύστημα συναλλαγών Mir, χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί εάν διακόπτονται οι συναλλαγές ή έχει βρεθεί άλλο σύστημα, παρά τις προειδοποιήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης για την επιβολή κυρώσεων.

O Πούτιν θα έχει σήμερα συνάντηση στην Αγία Πετρούπολη με τον πρόεδρο του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, Ραφαέλ Γκρόσι, αναφορικά με το θέμα του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια. Σύμφωνα με το Κρεμλίνο θα έχει συνομιλίες και με τον πρόεδρο των ΗΑΕ σεΐχη Μοχάμεντ Αλ Ναγιάν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι