Νέα τουρκική Navtex για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στα βόρεια της Κερύνειας

Πύρινη κόλαση στην Κύπρο –Εκκενώθηκαν χωριά, βοήθεια από Ελλάδα και Ισραήλ, slpress

Νέα Navtex για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά του Κορμακίτη εξέδωσε ο σταθμός της Αττάλειας.

Η Navtex εκδόθηκε στις 22:00 χθες και ισχύει από σήμερα μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων οι συντεταγμένες καλύπτουν περιοχή που αρχίζει βορειοδυτικά του Κορμακίτη και φτάνει μέχρι την θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κερύνειας.

εικόνα

Ήδη το «Κύπρος Ράδιο» εξέδωσε Navtex με τη οποία χαρακτηρίζει παράνομη την Navtex (1088/20) την οποία εξέδωσε ο σταθμός της Αττάλειας και αναγγέλλει ότι συνιστά παραβίαση της επικράτειας της Κύπρου και του διεθνούς δικαίου. Σημειώνει ακόμη ότι ο μόνος εξουσιοδοτημένος σταθμός στην περιοχή είναι το ΚΣΕΔ  (Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης) Λάρνακας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι