Νέα τραγωδία με οκτώ νεκρούς στην Αίγυπτο – Μάχη για την αποκόλληση του πλοίου (βίντεο)

Πεδίο μάχης η νύχτα γάμου! – Στο νοσοκομείο γαμπρός και νύφη

Μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα που προκάλεσε τουλάχιστον 19 νεκρούς, νέα τραγωδία συγκλονίζει την Αίγυπτο, που μέχρι στιγμής θρηνεί οκτώ νεκρούς από την κατάρρευση δεκαώροφου κτιρίου που σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Κάιρο, στην πυκνοκατοικημένη συνοικία του Γκεσρ Σουέζ.

Οι τραυματίες ανέρχονται στους 29 μέχρι τώρα. Οι αρχές συνεχίζουν την αναζήτηση τυχόν εγκλωβισμένων στα συντρίμμια. Τα ξημερώματα, αρχές ασφαλείας διέσωσαν ένα εξάχρονο κορίτσι, των οποίων όμως οι γονείς αγνοούνται.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε δύο νοσοκομεία στο Κάιρο, ενώ η κυβέρνηση δήλωσε ότι έχει συγκροτήσει μια τεχνική επιτροπή για να επιθεωρήσει τα κοντινά κτίρια και να διαπιστώσει εάν υποστεί βλάβες από την κατάρρευση.

Μάχη για την αποκόλληση του πλοίου

Μάχη με τον χρόνο δίνουν στην Αίγυπτο προκειμένου να αποκολληθεί το γιγαντιαίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που έχει μπλοκάρει εδώ και τέσσερις ημέρες τη Διώρυγα του Σουέζ. Αν αποτύχει η απόπειρα αποκόλλησής του 400 μέτρων Ever Given θα γίνει μια ακόμη προσπάθεια το πρωί της Κυριακής, όπως δήλωσαν τρεις πηγές που γνωρίζουν τα της επιχείρησης.

Για να αποκολληθεί το γιγάντιο πλοίο που έχει προκαλέσει προβλήματα στην παγκόσμια ναυσιπλοΐα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, θα πρέπει να απομακρυνθούν τόνοι άμμου γύρω από την πλώρη του. Οι βυθοκόροι είχαν έως χθες απομακρύνει περίπου 20.000 τόνους άμμου γύρω από την πλώρη του πλοίου, ωστόσο η επιχείρηση ρυμούλκησης του σκάφους ανεστάλη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Βίντεο προσομοίωσης του Vessel Finder δείχνει την πορεία του Ever Given χρησιμοποιώντας το στίγμα από τον πομπό του τεράστιου φορτηγού πλοίου μέσα στη Διώρυγα του Σουέζ μέχρι τη που ο καπετάνιος χάνει τον έλεγχο λόγω ισχυρών ανέμων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι