Νεαρός ΑμεΑ πέθανε από θερμοπληξία στο ΙΧ όπου τον άφησαν οι γονείς του

Σοβαρό τροχαίο στη Λεωφόρο Αθηνών: Οδηγός παρέσυρε και εγκατέλειψε 17χρονη

Συνελήφθησαν οι γονείς του 23χρονου ΑμεΑ αλβανικής καταγωγής που έπαθε θερμοπληξία μέσα στο ΙΧ της οικογένειας, το οποίο ήταν μάλιστα παρκαρισμένο έξω από το σπίτι. Οι γονείς, που έχουν ταβέρνα στην Αμάρυνθο Ευβοίας, είπαν ότι “το παιδί είχε πεισμώσει και ήθελε να μείνει στο αυτοκίνητο” και εκείνοι δεν συνειδητοποίησαν πόση ώρα πέρασε.

Οι ίδιοι είπαν ότι πάντα φρόντιζαν το παιδί τους, που έχει αυτισμό αλλά και νοητική υστέρηση. Εντούτοις το παιδί τους βρέθηκε το μεσημέρι στο αυτοκίνητο σε κωματώδη κατάσταση και οι γιατροί στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας προσπάθησαν να το σώσουν, όμως τη νύχτα υπέκυψε. Όπως είπαν οι θεράποντες στο νοσοκομείο, ο 23χρονος είχε πάθει θερμοπληξία. Άτομα με προβλήματα τέτοια φύσης, δεν μπορούν να αντιληφθούν τον κίνδυνο από τον καύσωνα, αλλά συχνά δεν μπορούν ούτε και να αντιδράσουν. Οι γονείς συνελήφθησαν με την κατηγορία της έκθεσης. Πέρσι στην Εύβοια είχε πεθάνει από θερμοπληξία και ένας 46χρονοςμε ψυχική διαταραχή, που έκανε ποδήλατο παρά τον καύσωνα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι