Νέες αθλιότητες Τσαβούσογλου: “Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές κινήσεις”

Στις 6 Οκτωβρίου και με νέα σύνθεση οι διερευνητικές με την Τουρκία

«Πυρά» του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά της χώρας μας δύο ημέρες πριν από την ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής όπου αναμένεται να συζητηθούν κυρώσεις κατά της Άγκυρας για τις παράνομες κινήσεις της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. «Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές κινήσεις» σημείωσε σε σημερινή του τοποθέτηση, ενώ κατήγγειλε πως η Αθήνα αρνήθηκε να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου με την τουρκική πλευρά.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας επεσήμανε πως τα προβλήματα Βρυξελλών – Άγκυρας μπορούν να επιλυθούν μόνο εάν πρυτανεύσει η κοινή λογική στην επικείμενη Σύνοδο αλλά και αργότερα. Παράλληλα, ισχυρίστηκε πως η Τουρκία «επιθυμεί να βελτιωθούν οι σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση στη βάση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων». «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να παίξει ρόλο ειλικρινούς διαμεσολαβητή σε θέματα που έχουν να κάνουν με την Τουρκία. Μπορούμε να επιλύσουμε τα προβλήματα με την Ε.Ε. μέσω διαλόγου και διπλωματίας».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι