Νέες ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε, σύμφωνα με την Jerusalem Post, αεροπορικές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας το βράδυ του Σαββάτου, σε αντίποινα για το συνοριοφύλακα που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια των ταραχών, που έγιναν κατά μήκος του φράχτη στα σύνορα με τη Γάζα.

Ταυτόχρονα τραυματίστηκαν και 41 Παλαιστίνιοι ανάμεσά τους και ένα 13χρονο παιδί που είναι σε σοβαρή κατάσταση. Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη στόχευσαν τέσσερις διαφορετικές τοποθεσίες σε ολόκληρη τη Γάζα, στις οποίες η Χαμάς κατασκεύαζε και αποθήκευε όπλα.

Οι IDF δήλωσαν ακόμη ότι «oι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν λόγω των ταραχών στον φράχτη των συνόρων, καθώς και του πυροβολισμού του συνοριοφύλακα…Η Χαμάς συνεχίζει να κάνει τη Γάζα τρομοκρατικό κράτος ενώ εκμεταλλεύεται τον άμαχο πληθυσμό. Οι IDF θα συνεχίσουν να απαντούν δυναμικά σε κάθε τρομοκρατική απόπειρα της Χαμάς και θεωρούμε ότι είναι υπεύθυνη για οτιδήποτε συμβεί στη Λωρίδα της Γάζας».

Επίσης, και παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι πρώτες αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο μια περιοχή στο στρατόπεδο προσφύγων Nuseirat στο κέντρο της Γάζας τοποθεσία που ανήκει στη Χαμάς. Άλλες αναφορές λένε ότι ένοπλοι μαχητές άνοιξαν πυρ με πολυβόλα κατά των ισραηλινών αεροσκαφών.

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι