Νέες κυρώσεις από ΗΠΑ και ΕΕ στη Ρωσία λόγω Ναβάλνι – Η χήρα του στο Συμβούλιο Υπουργών

Ο Πούτιν δεν είναι ο νόμιμος πρόεδρος της Ρωσίας, υποστηρίζει η σύζυγος του Ναβάλνι

Μπάιντεν και Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζουν νέα πακέτα κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας. «Έχουμε ήδη σε ισχύ κυρώσεις, όμως αυτή τη στιγμή σκεφτόμαστε επιπλέον», απάντησε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος είπε από την πρώτη στιγμή ότι θεωρεί τον Πούτιν υπεύθυνο για τον θάνατο του Ναβάλνι, όπως εξάλλου την ίδια ακριβώς θέση εξέφρασαν αμέσως και οι Βρετανοί και η Κομισιόν.

Την ίδια ώρα, νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας εξετάζει και η Ευρωπαϊκή Ένωση στον απόηχο του αιφνίδιου θανάτου του αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι, που ήταν σφοδρός επικριτής του Κρεμλίνου. Η χήρα του υποστηρίζει ότι του έδωσαν το δηλητήριο νόβιτσοκ και βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου έχει επαφές με αξιωματούχους της ΕΕ.

Μάλιστα, ο επικεφαλής Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε ότι «η Ναβάλναγια θα παραστεί σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών για να δώσει ένα μήνυμα σχετικά με το πώς να στηρίξουμε την πολιτική αντιπολίτευση στο εσωτερικό της Ρωσίας. Τα κράτη μέλη θα προτείνουν σίγουρα νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας», κατέληξε ο Μπορέλ.

Εν τω μεταξύ, για τουλάχιστον 14 ημέρες θα παραμείνει στην ιατροδικαστική υπηρεσία η σορός του  Αλεξέι Ναβάλνι, όπως λένε προσκείμενοι του Ρώσου αντιφρονούντα που άφησε την τελευταία του πνοή στις φυλακές στην Αρκτική. «Οι ιατροδικαστές είπαν στους δικηγόρους και τη μητέρα του Αλεξέι ότι δεν θα παραδώσουν ακόμη τη σορό του, επειδή χρειάζονται 14 ημέρες για κάποιες χημικές εξετάσεις», έγραψε στο Χ η Κίρα Γιαρμίς που θεωρείται εκπρόσωπος του Ναβάλνι.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι