Νέες προκλητικές δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ

Θρίλερ με εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις, μιλώντας σε αξιωματικούς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Πολώνοντας ακόμα περισσότερο το κλίμα, ο Ακάρ έκανε λόγο για «Γαλάζια Πατρίδα», ενώ κατηγόρησε την Ελλάδα για την ένταση στο Αιγαίο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι απαράδεκτο να έχει στρατιωτικοποιήσει 16 από τα 23 νησιά. Αυτό είναι ξεκάθαρη παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης».

Παράλληλα, ο Ακάρ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη φρεγάτα Gaziantep που πλέει στη Μεσόγειο, υποστήριξε πως «το Ναυτικό μας στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, με μεγάλη θυσία και θάρρος, ζορίζει τα όρια της τεχνολογίας και τεχνικής. Έτσι αποκτά γνώση, εμπειρία και ικανότητα. Κι εσείς με μεγάλη αποφασιστικότητα υποστηρίζετε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας».

«Πρέπει όλοι να ξέρουν πως δεν μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε λύση στην περιοχή χωρίς να περιλαμβάνει την Τουρκία. Η Τουρκία είναι εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο και με την ίδια αποφασιστικότητα θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας όπως και τα δικά μας. Με κανέναν τρόπο. Δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας» πρόσθεσε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι