Νέες “καταγγελίες” Καλίν για επαναπροωθήσεις και για τα “στραβά μάτια” της ΕΕ

Στις 6 Οκτωβρίου και με νέα σύνθεση οι διερευνητικές με την Τουρκία

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν, δήλωσε ότι η μεταναστευτική κρίση θα συνεχιστεί όσο ο πόλεμος μαίνεται στη Συρία και εξέφρασε την ελπίδα η ηγεσία της ΕΕ να αντιμετωπίσει το θέμα στην προσεχή σύνοδο κορυφής. Παράλληλα όμως επετέθη στην Ελλάδα για παράνομες επαναπροωθήσεις και, παράλληλα, στην ΕΕ “που κάνει ότι δεν βλέπει”

«Η ελπίδα μας και η προσδοκία μας είναι οι ηγέτες της ΕΕ να πάρουν την πρωτοβουλία και να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα της μετανάστευσης στα σοβαρά», είπε σε πάνελ που διοργανώθηκε από τουρκική δεξαμενή σκέψης στην Άγκυρα.

Αναφερόμενος στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 25-26 Μαρτίου, προέτρεψε τους ηγέτες της ΕΕ να ασχοληθούν και με το ζήτημα της μετανάστευσης, πέρα από τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ, με την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και με τις σχέσεις με τη Ρωσία.

Κατηγόρησε παράλληλα την Ελλάδα για κατάφωρη παραβίαση των νόμων με τον τρόπο που διενεργεί τις επαναπροωθήσεις προσφύγων/ μεταναστών προς την Τουρκία το τελευταίο διάστημα, όπως επίσης και τους ηγέτες των χωρών -μελών που «κλείνουν τα μάτια τους χάριν της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι