Νέες βολές Ερντογάν κατά Μητσοτάκη

Θα υποκύψουν οι Αμερικανοί στον εκβιασμό Ερντογάν; Θεόδωρος Στάθης

Νέες προκλήσεις από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατά τη διάρκεια ομιλίας του χαρακτήρισε τον Έλληνα Πρωθυπουργό «ακατάλληλο συνομιλητή».

Ο Έρντογάν με αφορμή την επιστροφή του από το ταξίδι του στο Αζερμπαϊτζάν, μίλησε στους δημοσιογράφους, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ο Μητσοτάκης δεν είναι πλέον συνομιλητής μου. Γιατί; Αντιμετωπίζω ανθρώπους που ασκούν πολιτική με σωστό τρόπο. Θα μου μιλήσεις, θα φάμε, θα πούμε, “Ας μην βάλουμε τρίτες χώρες ή πρόσωπα ανάμεσά μας”, θα το υποσχεθείς. Θα περάσουν 15 μέρες μετά, θα πας στις ΗΠΑ, θα μιλήσεις κατά της Τουρκίας στο αμερικανικό Κογκρέσο. Τι είναι αυτό; Για το χειροκρότημα πήγε εκεί. Συγγνώμη. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα με αυτούς» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σημείωσε τέλος ότι «υπάρχει μόνο ένα πράγμα να κάνουμε. Είμαστε φίλοι με αυτούς που είναι φίλοι μαζί μας, αλλά πρέπει να ξέρουν καλά πως θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται σε αυτούς που μας βλέπουν ως εχθρό»

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι