Νεκρός εργάτης από έκρηξη μεθανίου

Πυροβολισμοί με τραυματία στη Γλυφάδα

Πέθανε σήμερα ο άτυχος εργάτης, ηλικίας 25 ετών, που “ανατινάχθηκε” προχθές ενώ έκανε εργασίες με κομπρεσέρ σε εργοστάσιο στη Θήβα. Σύμφωνα με μια εκδοχή, αιτία της έκρηξης ήταν ότι κάποιος σπινθήρας από το κομπρεσέρ προκάλεσε ανάφλεξη μεθανίου σε παρακείμενο βόθρο. Και στην Χαλκίδα πριν από τρία χρόνια, σημειώθηκε παρόμοια έκρηξη από αέρια από βόθρο που ανεφλέγησαν από σπινθήρα της ΔΕΔΔΗΕ υπογείως, με αποτέλεσμα να ανατιναχθεί το πεζοδρόμιο σε κεντρικό δρόμο.

Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν η επιχείρηση στην οποία απασχολείτο ο νεαρός, είχε φρεάτιο μεθανίου για άλλο λόγο, αλλά ούτε είναι και προς το παρόν βέβαιο ότι η έκρηξη που του στοίχισε οφειλόταν στο συγκεκριμένο αέριο. Το μόνο που έγινε γνωστό επισήμως, είναι ότι ο νεαρός έκανε εργασίες με κομπρεσέρ και ξαφνικά έκρηξη τον τίναξε σε μεγάλη απόσταση.

Ο 25χρονος όμως ήταν τριπλά άτυχος. Λόγω βλάβης στο ασθενοφόρο της περιοχής, άργησε η διακομιδή του στο νοσοκομείο της Θήβας και εν συνεχεία στο Τζάνειο. Όμως και όταν έφθασε στο Τζάνειο, ενώ χειρουργήθηκε, δεν υπήρχε ούτε μία διαθέσιμη κλίνη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι