Νεκρός ηλικιωμένος Βέλγος στην Κρήτη – Συνεχίζουν να αναζητούνται οι δύο Αμερικανοί και ζευγάρι στη Βυτίνα

Νεκρός ηλικιωμένος Βέλγος στην Κρήτη – Συνεχίζουν να αναζητούνται οι δύο Αμερικανοί και ζευγάρι στη Βυτίνα

Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος τουρίστας στην Κρήτη κοντά στον στον αρχαιολογικό χώρο της Λατούς στο Λασίθι. Παράλληλα γίνονται έρευνες για άλλους τέσσερις τουρίστες που αγνοούνται. Ο θάνατος ηλικιωμένων τουριστών δεν είναι κάτι σπάνιο τα καλοκαίρια στην Ελλάδα, όμως φέτος η πολλή ζέστη ίσως έπαιξε πιο κρίσιμο ρόλο φέτος. Εντούτοις, για έναν ή και δύο από τους αγνοούμενους, δεν μπορεί να αποκλεισθεί a priori η εγκληματική ενέργεια.

Όσον αφορά τον νεκρό στην Κρήτη, πρόκειται για 79χρονο Βέλγο που είχε πάει διακοπές με τη γυναίκα του στο νησί και έμενε σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου. Αποφάσισε να κάνει πεζοπορία παρά την ζέστη και να επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο.

Υπενθυμίζεται ότι προ τριών ημερών βρέθηκε νεκρός και ο παρουσιαστής του BBC που τον έψαχναν στην Σύμη επί πέντε ημέρας. Ο ιατροδικαστής δεν διαπίστωσε στον παρουσιαστή καμία ένδειξη εγκληματικής ενέργειας και τεκμαίρεται ότι ο 67χρονος Βρετανός έπαθε ανακοπή, καθώς βίντεο ξενοδοχείου τον δείχνει από απόσταση 200 μέτρων να περπατά με μεγάλη δυσκολία, να τρικλίζει και να σωριάζεται στο έδαφος -βιντεο που δόθηκε στις αρχές εκ των υστέρων, όταν πλέον το πτώμα είχε βρεθεί.

Όσον αφορά τον νεκρό στην Κρήτη, θα διενεργηθεί ιατροδικαστική εξέταση για να αποσαφηνιστούν τα αίτια θανάτου, αλλά θεωρείται πιθανότερο να τον πρόδωσε η καρδιά του λόγω ζέστης.

Δεν είναι όμως αυτονόητο ότι ισχύει το ίδιο και για τους δύο Αμερικανούς που αναζητούνται, τον αστυνομικό που είναι αγνοούμενος στην Αμοργό εδώ και τέσσερις ημέρες αλλά και τον Αμερικανό που αναζητείται από διημέρου στην Κέρκυρα. Για αυτούς τους δύο άνδρες πιθανόν να ασχοληθεί και το τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛΑΣ. Αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία των ερευνών όπως είπε εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ.

Το στίγμα του κινητού για τον αστυνομικό από το Λος Άντζελες παραπέμπει σε μια δύσβατη περιοχή με πολλή βλάστηση και χαράδρες, η οποία ερευνάται πάντως. Δεν γνωρίζουμε αν βοηθά περισσότερο της αρχές στην Κέρκυρα το στίγμα του κινητού του άλλου Αμερικανού που αναζητείται. Εν τω μεταξύ γίνονται αναζητήσεις και για ένα ζευγάρι  Ισραηλινών στη Βυτίνα.

Μετά τη μέση ηλικία, οι ειδικοί συνιστούν ακόμα και οι υγιείς άνθρωποι να μην κάνουν πεζοπορία  υπό συνθήκες καύσωνα και αν κινούνται σε κάπως απομονωμένες περιοχές, να φροντίζουν να έχουν μαζί τους πάντα έναν σύντροφο.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι