Νεκρός ναυτικός στο ελληνόκτητο που χτυπήθηκε από τους Χούθι

Νεκρός ναυτικός στο ελληνόκτητο που χτυπήθηκε από τους Χούθι

Αν και χθες όλοι οι αρμόδιοι ενημέρωναν ότι το αλλοδαπό πλήρωμα του ελληνόκτητου πλοίου ήταν ασφαλές παρότι το πλοίο είχε πληγεί και έβαζε νερά, απόψε έγινε γνωστό ότι ένας ναυτικός ή σκοτώθηκε ή πνίγηκε -πάντως σημειώθηκε απώλεια ζωής ναυτικού. Δεν γνωρίζουμε την εθνικότητα του νεκρού, και το μόνο που έχει ειπωθεί είναι ότι δεν υπήρχαν Έλληνες στο πλήρωμα.

Το πλοίο Tutor, υπό σημαία Λιβερίας, έπλεε προς Ινδία όταν δέχτηκε στην Ερυθρά επίθεση από αέρος και θαλάσσης. Η σορός του άτυχου ναυτικού, σύμφωνα με πληροφορίες είναι εγκλωβισμένη στο πλημμυρισμένο μηχανοστάσιο του πλοίου, ενώ δεν είναι σαφές αν ο άτυχος άνδρας πνίγηκε παγιδευμένος ή αν είχε ήδη σκοτωθεί από το πλήγμα του πυραύλου.

Το πλοίο, χωρητικότητας 82.000-dwt, ναυπηγήθηκε το 2022 και ανήκει στην Evalend Shipping. Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο να ρυμουλκηθεί και η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με την εταιρεία ρυμουλκών Tsavliris Salvage Group να έχει στείλει εκεί δύο ποντοπόρα ρυμουλκά, το Gladiator και το Hercules.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι