Νεκρός ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος

Το τελευταίο αντίο στον Κώστα Μίχαλο

Νεκρός από ανακοπή βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, τον οποίο παρέλαβε το ΕΚΑΒ από το εργοστάσιό του στο Κρυονέρι έπειτα από κλήση της συζύγου του. Υπήρξε πρόεδρος του ΕΒΕΑ και σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες δεν είχε τις αισθήσεις του όταν εντοπίστηκε από τη γυναίκα του. Κατόπιν οδηγήθηκε στο ΚΑΤ. Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος ήταν από χθες στο εργοστάσιο του, ανησυχώντας για τη φωτιά, και σύμφωνα με την τελευταία ανάρτηση του στο Facebook αναφερόταν στις πυρκαγιές με την ευχή να μην υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες.

Γεννήθηκε το 1960 και σπούδασε Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Essex της Μ. Βρετανίας, ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics & Political Science σε θέματα οικονομικών εφαρμογών. Διετέλεσε πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, και, από το 1988, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της βιομηχανικής-εξαγωγικής εταιρείας SWAN Α.Ε. που εδρεύει στο Κρυονέρι Αττικής.

Από το 1993 ως το 2005 ήταν εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ. Το 1998 – 2002 ήταν Οικονομικός Επόπτης του ΕΒΕΑ. Το 2002 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του Αραβοελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και το 2004 αντιπρόεδρός του, ενώ το 2003 εξελέγη πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βορείου Αττικής. Το 2004-2005 διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του υπουργείου Ανάπτυξης. Το 2005-2006 διετέλεσε γενικός γραμματέας στο υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών. Το 2007 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ. Αφήνει πίσω του τέσσερα παιδιά.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση για το πρόεδρο του ΕΒΕΑ : «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του προέδρου του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου. Με πολύπλευρη δραστηριότητα, ο Κωνσταντίνος Μίχαλος άφησε το δικό του αποτύπωμα στα δημόσια πράγματα και στο χώρο των επιχειρήσεων. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Συγκλονισμένος για τον ξαφνικό θάνατο του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου, δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας, στο συλλυπητήριο μήνυμά του, μέσω των κοινωνικών δικτύων. «Συγκλονισμένος από την είδηση της απώλειας του Κωνσταντίνου Μίχαλου. Πριν από λίγες ώρες ήμασταν μαζί στο μέτωπο της φωτιάς στο Κρυονέρι. Συλλυπητήρια και κουράγιο στους οικείους του» έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετώ τον προσωπικό μου φίλο και πολύτιμο συνεργάτη Κωνσταντίνο Μίχαλο» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Και προσθέτει: «Ως πρόεδρος του ΕΒΕΑ, τα τελευταία 15 χρόνια, και ως επικεφαλής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος υπήρξε ο θεσμικός σύμβουλος της Πολιτείας για τα καίρια ζητήματα της επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων και της οικονομικής ανάπτυξης. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι