Νεκρός Τουρκοκύπριος από χιονοστιβάδα

Πύρινη κόλαση στην Κύπρο –Εκκενώθηκαν χωριά, βοήθεια από Ελλάδα και Ισραήλ, slpress

Χιονοστιβάδα καταπλάκωσε τον 28χρονο Τουρκοκύπριο που πριν από πέντε ημέρες είχε υψώσει την σημαία του ψευδοκράτους σε όρος της Ανταρκτικής. Ο νεαρός Τουρκοκύπριος αθλητής ανασύρθηκε νεκρός από άλλους σκιέρ στις ΗΠΑ. Ο λόγος για τον Μπιρκάν Ουζούν, που συμμετείχε σε αποστολή στην Ανταρκτική και μετά την τοποθέτηση της σημαίας είχε σκοπό να συνεχίσει τις ορειβατικές αποστολές και σε άλλα ακραία σημεία το 2022.

Η σημαία είχε τοποθετηθεί στο όρος Vinson, το ψηλότερο σημείο της Ανταρκτικής. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ σε ανάρτησή του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του. Ο Ουζούν είχε γεννηθεί στην κατεχόμενη Μόρφου και εργαζόταν ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε εταιρεία στο Seattle των Ηνωμένων Πολιτειών. Σκοτώθηκε κάνοντας σκι στο Όρεγκον και η ομάδα του προσπάθησε να του κάνει αναζωογόνηση, αλλά ο 28χρονος δεν επανήλθε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι