Νεκρός Παλαιστίνιος από πυρά Ισραηλινών αστυνομικών στην Ιερουσαλήμ

Νεκρός Παλαιστίνιος από πυρά Ισραηλινών αστυνομικών στην Ιερουσαλήμ

Η αστυνομία του Ισραήλ πυροβόλησε και σκότωσε έναν άνδρα στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Σύμφωνα με ανακοινώσεις της αστυνομίας, οι αστυνομικοί υποπτεύονταν ότι ο άνδρας οπλοφορούσε αν και όπως ισχυρίζονται τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Παλαιστίνιος τελικά ήταν άοπλος.

«Αστυνομικοί που έκαναν περιπολία εντόπισαν έναν ύποπτο με ένα αντικείμενο το οποίο έμοιαζε με πιστόλι. Του ζήτησαν να σταματήσει και άρχισαν να τον κυνηγούν με τα πόδια. Στη διάρκεια του κυνηγητού οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του υπόπτου», επεσήμανε ο Μίκι Ρόζενφελντ, εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο Ρόζενφελντ πρόσθεσε ότι ο ύποπτος, ζούσε στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπως προέκυψε από Παλαιστίνιους αυτόπτες μάρτυρες που τον αναγνώρισαν. Η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε αν ο άνδρας κρατούσε όπλο, όμως το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 13 News μετέδωσε ότι ήταν άοπλος και πρόσθεσε ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Οξυμένα τα πνεύματα

Η ένταση έχει οξυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες στην περιοχή αφού το Ισραήλ να ανακοίνωσε πως ελπίζει να προχωρήσει ένα σχέδιο επέκτασης της κυριαρχίας του σε εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στην Κοιλάδα του Ιορδάνη, κάτι που θα σημαίνει τη ντε φάκτο προσάρτησή τους.

Παλαιστίνιοι, αραβικά κράτη, ΟΗΕ και ευρωπαϊκά κράτη έχουν προειδοποιήσει κατά της κίνησης αυτής, ενώ την ίδια ώρα, οι Παλαιστίνιοι ανακοίνωσαν ότι τερματίζουν τη συνεργασία τους σε θέματα ασφαλείας με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Χθες Παρασκευή ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωνε ότι τα στρατεύματά του στη Δυτική Όχθη πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο που προσπάθησε να τους χτυπήσει με το αυτοκίνητό του.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι