Νεκρός στο κελί του ο “γκουρού” των κρυπτονομισμάτων

33χρονος νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι

Ο Αμερικανός μεγιστάνας, Τζον ΜακΆφι, ο θεωρούμενος “γκουρού” των κρυπτονομισμάτων και δημιουργός του ομώνυμου anti-virus λογισμικού, βρέθηκε νεκρός στο κελί του, σε φυλακή της Καταλονίας.

Προηγουμένως η ισπανική δικαιοσύνη είχε δώσει το πράσινο φως για την έκδοσή του στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την εφημερίδα El Mundo, το υπουργείο Δικαιοσύνης της Καταλονίας επιβεβαίωσε το θάνατο του 75χρονου ΜακΆφι. Σωφρονιστικοί υπάλληλοι και νοσηλευτικό προσωπικό της φυλακής προσπάθησαν να του κάνουν ανάνηψη, όμως, χωρίς επιτυχία.

«Η δικαστική επιτροπή μετέβη στο σωφρονιστικό κέντρο και ερευνά τα αίτια του θανάτου. Όλα δείχνουν ότι ενδέχεται να πρόκειται για αυτοκτονία», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Ο επιχειρηματίας ήταν καταζητούμενος στις ΗΠΑ για φοροδιαφυγή. Συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης και τέθηκε υπό κράτηση. Πιστεύεται πως αυτοκτόνησε για να αποφύγει την έκδοση του.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx