Νεκρός βρέθηκε ο Ολλανδός τουρίστας που αγνοούνταν στην Σάμο

Νεκρός βρέθηκε ο Ολλανδός τουρίστας που αγνοούνταν στην Σάμο

Άλλος νεκρός τουρίστας.

Νεκρός εντοπίστηκε ο Ολλανδός τουρίστας που είχε χαθεί στη Σάμο.

Η σορός του Ολλανδού τουρίστα βρέθηκε από drone της Ομάδας Ίκαρος της Πυροσβεστικής στη θέση Λιμνιώνας στη Σάμο το πρωί του Σαββάτου (15.6.24).

Αναμένεται να γίνει και επίσημα η ταυτοποίηση του 75χρονου τουρίστα που είχε εξαφανιστεί το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, όταν είχε ξεκινήσει πεζοπορία. Τον Ολλανδό τουρίστα είχαν δει τελευταία φορά να παίρνει το «μονοπάτι 13» μια διαδρομή μισής ώρας που πηγαίνει προς το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη. Kατά την εξαφάνισή του επικρατούσαν συνθήκες καύσωνα στην περιοχή.

Εκτός από τον βρετανό παρουσιαστή Μάικλ Μόσλεϊ που βρέθηκε νεκρός στη Σύμη το πρωί της Κυριακής (09.06.2024) μετά από μέρες ερευνών, και η υπόθεσή του έγινε πρώτο θέμα στα βρετανικά ΜΜΕ, την ίδια κατάληξη είχαν ένας Ολλανδός τουρίστας στο Ρέθυμνο και μία 70χρονη γυναίκα στη Σητεία. Παράλληλα, από την Τρίτη αγνοείται στην Αμοργό ένας 59χρονος Αμερικανός.

Κοινό χαρακτηριστικό σε όλες τις περιπτώσεις είναι ότι οι πέντε αυτοί άνθρωποι είχαν αποφασίσει να κάνουν πεζοπορία υπό ακατάλληλες συνθήκες αφόρητης ζέστης και κάποιοι σε ακατάλληλες ώρες. Μάλιστα, η βρετανική εφημερίδα «The Guardian» σε άρθρο της την Παρασκευή επισημαίνει πως οι τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα δεν έχουν επαρκή ενημέρωση για τους κινδύνους για την υγεία που εγκυμονούν οι συνθήκες καύσωνα.

Πηγή: newsit.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι