Νέο αρχιστράτηγο διόρισε ο Ερντογάν με το καλημέρα

Νέο αρχιστράτηγο διόρισε ο Ερντογάν με το καλημέρα

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διόρισε τον μέχρι χθες αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού, στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ, νέο επικεφαλής του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Τουρκίας, με απόφασή του που δημοσιεύεται στην επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Ο Γκιουλέρ αντικαθιστά τον Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος ονομάστηκε υπουργός Άμυνας στη νέα κυβέρνηση του προέδρου Ερντογάν, η οποία ορκίστηκε και ανέλαβε καθήκοντα τη Δευτέρα. Ο Ερντογάν ξεκινά νέα θητεία στην προεδρία υπερεξουσίες.

Κατά τα άλλα μια μεγάλη έκπληξη περιλαμβάνει η ανακοίνωση του νέου υπουργικού συμβουλίου στη Τουρκία, με τον Ερντογάν να αποδεικνύει ότι είναι αδίστακτος και άπαντες είναι αναλώσιμοι πλην του ιδίου…

Ενώ όλοι ανέμεναν να δημιουργήσει έναν μικρό αριθμό αντιπροέδρων, 3-4 εντός των οποίων να διορίσει τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, όπως ανακοινώθηκε μοναδικός αντιπρόεδρος θα είναι ο Φουάτ Οκτάι.

Σε μια εξέλιξη που προφανώς αφορά την ελληνική πλευρά, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου διατήρησε το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, οπότε θα τον αντιμετωπίσουμε προσεχώς, καθώς δεν αποτελεί πλέον μυστικό στην Αθήνα, ότι οι πιέσεις για να ανοίξει θέμα Αιγαίου αλλά και Κυπριακό είναι ασφυκτικές…

Κατά τα λοιπά, ο γαμβρός του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών και ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, υπουργός Άμυνας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι