Νέο κόφτη στα φάρμακα μελετά ο Άδωνις Γεωργιάδης

Νέο κόφτη στα φάρμακα μελετά ο Άδωνις Γεωργιάδης

Πιθανόν πλέον να απαιτείται ιατρική γνωμάτευση για κάθε συνταγή, που να αναφέρει ότι το συγκεκριμένο σκεύασμα είναι απαραίτητο

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr ο Άδωνις Γεωργιάδης θέλει να βάλει νέο κόφτη στη συνταγογράφηση για να περιορίσει τις φαρμακευτικές δαπάνες.  Ήδη πάντως οι γιατροί δεν μπορούν να “γράφουν” μια σειρά από φάρμακα που πρέπει να τα γράφει η ανάλογη ειδικότητα, γεγονός που αναγκάζει τον ασθενή να πληρώνει περισσότερες ιατρικές επισκέψεις, ακόμα κι αν πάσχει από χρόνιο νόσημα.

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ θα εφαρμοστούν άμεσα σκληροί κόφτες στη συνταγογράφηση των γιατρών «ώστε η χορήγηση των φαρμάκων να είναι απολύτως δικαιολογημένη». Αυτό δεν είναι σαφές αν θα αφορά σε όλα τα σκευάσματα ή κυρίως στα υψηλού κόστους για σοβαρά νοσήματα τα οποία «θα πρέπει να συνοδεύονται από ιατρικές γνωματεύσεις ότι είναι απολύτως απαραίτητα για τους ασθενείς».

Μελετάται να εφαρμοστούν αυστηρά θεραπευτικά πρωτόκολλα που θα διευκολύνουν την ελεγχόμενη συνταγογράφηση και χορήγηση φαρμάκων. Επισης φέρεται να μελετάται η κατάργηση του 7% που προβλέπεται όταν χάνει ένα φάρμακο την πατέντα του και να επιστρέψει η προηγούμενη κατάσταση όπου η τιμή μειωνόταν κατά 50%. Είναι ωστόσο άγνωστο εάν θα εφαρμοστεί καθώς αναμένεται να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις. Ο νέος υπουργός υγείας φέρεται να ανακοίνωσε τα ανωτέρω κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε παρουσία των εκπροσώπων της φαρμακοβιομηχανίας.

Πηγή: ethnos.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι