Νέο κρούσμα λέπρας στην Πάτρα

Πυροβολισμοί με νεκρό και τραυματίες στα Κάτω Πατήσια

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας στο Ρίο, νοσηλεύεται μια γυναίκα 65 ετών με λέπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης, η γυναίκα νοσηλεύεται απομονωμένη στην Δερματολογική Κλινική του Νοσοκομείου ώστε να μην υπάρξει διασπορά.

Για την ευλογιά των πιθήκων και την αναστάτωση που προκλήθηκε στην Ελλάδα με το ύποπτο κρούσμα σε Βρετανό τουρίστα, που τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν ανεμοβλογία, μίλησε στην ΕΡΤ ο Σπύρος Πουρνάρας, καθηγητής Μικροβιολογίας στο Νοσοκομείο “Αττικόν”, ο οποίος αναφέρθηκε και την επανεμφάνιση της λέπρας στη χώρα.

Μιλώντας στην εκπομπή “Από τις Έξι” για το κρούσμα λέπρας που εμφανίστηκε στο “Αττικόν” την προηγούμενη εβδομάδα τόνισε ότι «σπάνια κρούσματα υπάρχουν. Δεν θα πρέπει να ανησυχούμε».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι