Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες-χιονοπτώσεις

Νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται στην Ελλάδα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Aν και το Σάββατο αναμενεται ο καιρός να είναι καλός, από το απόγευμα της Δευτέρας οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι ένα δεύτερο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει την Ελλάδα. Το Σάββατο αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες, αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας. Σποραδικές ασθενείς βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη μια ψυχρή εισβολή θα έρθει από την Κεντρική Ευρώπη. Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα προς την κεντρική ηπειρωτική χώρα και οι βροχές και καταιγίδες σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Η Δευτέρα θα ξεκινήσει καλά αλλά από τα βόρεια θα έχουμε συννεφιές με αποτέλεσμα από το απόγευμα  να έχουμε περισσότερες βροχές και στη βόρεια Ελλάδα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Επίσης θα ενισχυθούν οι νοτιάδες με 6-7 μποφόρ.

Η μεγάλη επιδείνωση θα αρχίσει από την Τρίτη. Ο προγνώστης καιρού Σάκης Αρναούτογλου επισημαίνει ότι  θα έχουμε επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις σε αρκετές ορεινές-ημιορεινές περιοχές, ακόμη και στην Αττική, με τους βοριάδες να φτάνουν ακόμη και τα 9 μποφόρ κατά τόπους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι