Νέο κύμα κακοκαιρίας και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από σήμερα

Νέο κύμα κακοκαιρίας και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από σήμερα

Ψυχρή εισβολή στη χώρα από σήμερα, Τετάρτη, το βράδυ καθώς φτάνουν στη χώρα μας ψυχρές αέριες μάζες από την Βορειοδυτική Ευρώπη που θα οδηγήσουν σε πτώση της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το φαινόμενο οφείλεται σε έναν συνδυασμό ενός βαθέως χαμηλού στην περιοχή της Βόρειας Σκανδιναβίας και των έντονα αντικυκλωνικών συνθηκών δυτικά της Ιρλανδίας.

Η αυριανή πρόγνωση για τον καιρό στη χώρα αναφέρει πως αναμένονται τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, καθώς και στο Αιγαίο, με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις πρωινές ώρες.Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά της χώρας, ενώ από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και βόρεια, όπου θα κυμανθεί σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στα βόρεια. Στα υπόλοιπα, δυτικοί 5 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι