Νέο lockdown στην Αυστραλία με μόλις 15 κρούσματα

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Υπό περιορισμό τίθενται από σήμερα και για τρεις ημέρες τα δύο και πλέον εκατομμύρια κατοίκων του Μπρισμπέιν. Πρόκειται για το δεύτερο lockdown που επιβάλλεται στο Μπρισμπέιν και τα περίχωρά του φέτος.

«Μας ανησυχεί η βρετανική παραλλαγή, επειδή είναι πολύ μολυσματική. Πρέπει να το κάνουμε αυτό τώρα, για να αποφύγουμε πιο μακροχρόνιο περιορισμό στο μέλλον», δήλωσε η πρωθυπουργός της πολιτείας Κουίνσλαντ, Αναστάζια Πάλασουκ.

Σχολεία, εστιατόρια και μπαρ θα κλείνουν από σήμερα στις 17:00, πάντως οι κάτοικοι θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι για να πηγαίνουν να εργαστούν σε τομείς που κρίνονται απαραίτητοι, να αγοράσουν τρόφιμα, να ασκηθούν, ή να επισκεφθούν γιατρό.Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε ολόκληρη την πολιτεία Κουίνσλαντ.

Ο αριθμός των διεθνών επιβατικών πτήσεων που θα φθάνουν στην πολιτεία πρόκειται να μειωθεί εξάλλου στο μισό, για να αποκλιμακωθεί η πίεση στα νοσοκομεία, που υποδέχονται ασθενείς από την Παπούα Νέα Γουινέα.

Η Αυστραλία των 25 εκατομμυρίων κατοίκων έχει υποστεί μέχρι στιγμής λιγότερο βαρύ πλήγμα από την πανδημία σε σύγκριση με τις άλλες οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες, με περίπου 29.000 κρούσματα και 909 θανάτους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι