Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Σμύρνη εσύ που έριξες τους γκιαούρηδες στη θάλασσα

Φλέγεται η Μεσόγειος από τα “τσαλίμια” του Ερντογάν, Βαγγέλης Σαρακινός

Η κοινή εμφάνιση με με τον ηγέτη των «Γκρίζων Λύκων» Ντεβλέτ Μπαχτσελί, στην Σμύρνη, ανέβασε τον οίστρο του Ερντογάν, ο οποίος επιδόθηκε σε ένα εθνικιστικό παραλήρημα, προκαλώντας όχι μόνον την Ελλάδα, αλλά όλες τις βαλκανικές χώρες.

«Σμύρνη εσύ που επούλωσες τις πληγές της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, της μεγάλης βαλκανικής πόλης των Σκοπίων, της Βάρνας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος στο πλήθος των οπαδών του, αναφερόμενος σε «χαμένες πατρίδες ανά τους αιώνες».

«Σμύρνη που ο Μουσταφά Κεμάλ στις 9 Σεπτεμβρίου με το στρατό του σε απελευθέρωσε από τους εχθρούς. Σμύρνη, εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους» είπε ο Ερντογάν, ο οποίος πήρε τον λόγο αμέσως μετά τον Μπαχτσελί.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι