ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νέο πολύνεκρο χτύπημα στο Κραματόρσκ της Ουκρανίας

Νέο πολύνεκρο χτύπημα στο Κραματόρσκ της Ουκρανίας,

Ρωσικό πυραυλικό πλήγμα σε εστιατόριο στην πόλη Κραματόρσκ της Ουκρανίας (ανατολικά) χθες το βράδυ είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 56, αναφέρουν οι ουκρανικές αρχές, ενώ οι έρευνες στα συντρίμμια συνεχίζονται. 

Ανάμεσα στα θύματα είναι τρία παιδιά, ανακοίνωσε η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ουκρανίας μέσω της πλατφόρμας Telegram. «Σωστικά συνεργεία ψάχνουν στα συντρίμμια του κατεστραμμένου κτιρίου» για να εντοπίσουν παγιδευμένους, πρόσθεσε. Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Ιγκόρ Κλιμένο ανέφερε σε ανάρτησή του πως ένας 15χρονος ανασύρθηκε νεκρός από τα ερείπια του εστιατορίου και συμπλήρωσε ότι μεταξύ των τραυματιών είναι ένα βρέφος ηλικίας λίγων μηνών.

Έξω από το βομβαρδισμένο εστιατόριο βρίσκεται ακόμα πλήθος κόσμου, διασώστες προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε τραυματίες και αναζητούν επιζώντες. Το Κραματόρσκ, που πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής είχε πληθυσμό 150.000 κατοίκων, είναι η μοναδική μεγαλούπολη στην ανατολική Ουκρανία που δεν βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο.

Το μακελειό του σιδηροδρομικού σταθμού

Η πόλη έχει υποστεί κατά διαστήματα σφοδρούς βομβαρδισμούς από τις ρωσικές δυνάμεις. Τον Απρίλιο του 2022, λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη του πολέμου, 63 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 160 τραυματίστηκαν από τη ρωσική επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, την ώρα που ο σταθμός ήταν γεμάτος από ανθρώπους που περίμεναν το τρένο για το Κίεβο. Η επίθεση ερευνάται ως έγκλημα πολέμου. Και η χθεσινή επίθεση στο εστιατόριο σημειώθηκε την ώρα αιχμής, γύρω στις 19:30 όταν το εστιατόριο ήταν γεμάτο για το βραδινό.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι