Νέο πύρινο μέτωπο στα Βίλια – Εκκένωση οικισμών

Έκαψαν το ΙΧ της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου

Νέα φωτιά ξέσπασε στα Βίλια και κινητοποιήθηκαν άμεσα ισχυρές πυροσβεστικές δυναμεις. Το πύρινο μέτωπο εντοπίζεται στην περιοχή Κάζα, στο δάσος στο δρόμο προς τις Ερυθρές. Η φωτιά σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχει ξεσπάσει κοντά στον οικισμό Προφήτης Ηλίας. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 8 μποφόρ, γεγονός που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών.

Επίσης, εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση στον οικισμό των Βιλίων και του Προφήτη Ηλία. Επί τόπου επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο, έξι ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη. Εξαιτίας της φωτιάς διεκόπη η κυκλοφορία στην Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από το ύψος Κόμβου Βιλίων έως το ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα. Δεν είναι αναζωπύρωση της προηγούμενης φωτιάς στα Βίλια, που έκανε στάχτη περισσότερα από 94.000 στρέμματα αλλά νέα εστία.

Ο αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε ότι πρόκειται για μια τεράστια πυρκαγιά με μέτωπο τουλάχιστον 1,5 χλμ που καίει σε παρθένο δάσος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι