Νέο ρεκόρ για τα ελληνικά ομόλογα… Απόδοση στο 1,755 %

Νέο ρεκόρ για τα ελληνικά ομόλογα… Απόδοση στο 1,755 %

Σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με τις αποδόσεις του 10ετούς τίτλου να έχει σπάσει το «φράγμα» του 1,8%, καθώς οι επενδυτές στρέφοντα μαζικά στην αγορά ομολόγων. Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου σημειώνει πτώση άνω του 4% και διαμορφώνεται στο 1,755%, ενώ η απόδοση του 5ετούς υποχωρεί στο 1,032%.

Το ράλι των ομολόγων συνεχίζεται, στον απόηχο της κατάργησης των capital controls. Σήμερα, το Χρηματιστήριο Αθηνών κινείται ανοδικά, με τον Γενικό Δείκτη να ενισχύεται κατά σχεδόν 0,8% πάνω από τις 838 μονάδες. Ρεκόρ σημειώνουν τα ομολόγα και στην υπόλοιπη Ευρωζώνη, με τις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων να γνωρίζουν ήπιες μεταβολές, καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στις εξελίξεις γύρω από την πολιτική κρίση στην Ιταλία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι