Νέο τεστ ταχείας ανίχνευσης για τον COVID-19 με γαργάρες

Νέο τεστ ταχείας ανίχνευσης για τον COVID-19 με γαργάρες
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Ένας νέος τρόπος εντοπισμού κρουσμάτων COVID-19, με τεστ ταχείας ανίχνευσης, είναι πλέον διαθέσιμος. Πρόκειται για το τεστ με γαργάρες.

«Το διαγνωστικό τεστ περιέχει μια ειδική πούδρα που βοηθά στην απομόνωση του ιού επί πολλές εβδομάδες σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτή είναι η μόνη διαφορά από άλλα τεστ Covid-19 για τα οποία τα δείγματα πρέπει να μεταφέρονται άμεσα και να φυλάσσονται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες», εξηγεί ο Μαράια Χάντατς διευθυντής στο Ινστιτούτο Μοριακής και Μεταφραστικής Ιατρικής.

Η πούδρα αυτή είναι το αποτέλεσμα έρευνας που συγχρηματοδοτήθηκε από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την ανάπτυξη εμβολίων EATRIS της Ευρωπαϊκής Υποδομής Μεταφραστικής Ιατρικής, (European Infrastructure for Translational Medicine).

Το διαγνωστικό τεστ με γαργάρες διανέμεται δωρεάν σε όλη τη χώρα

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι