Νεοεκλεγείς πρόεδρος Σλοβακίας: Ας περιορίσουμε όλοι τις προεκλογικές καμπάνιες, όχι άλλη διχόνοια

Νεοεκλεγείς πρόεδρος Σλοβακίας: Ας περιορίσουμε όλοι τις προεκλογικές καμπάνιες, όχι άλλη διχόνοια

Ο νεοκλεγείς πρόεδρος της Σλοβακίας Πέτερ Πελεγκρίνι κάλεσε σήμερα τα πολιτικά κόμματα να αναστείλουν την εκστρατεία τους για τις ευρωεκλογές λόγω της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού της χώρας.

«Καλώ όλα τα κόμματα να αναστείλουν προσωρινά ή να περιορίσουν σημαντικά την εκστρατεία τους», δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Μπρατισλάβα ο Πελεγκρίνι, που θα αναλάβει τα καθήκοντά του τον Ιούνιο. «Η Σλοβακία δεν έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή από περισσότερη διχόνοια και εκατέρωθεν κατηγορίες. Εάν είναι κάτι που χρειάζεται επειγόντως σήμερα ο λαός της χώρας μας, αυτό είναι κατ’ ελάχιστον μια βασική αίσθηση συναίνεσης και ενότητας μεταξύ των πολιτικών εκπροσώπων των Σλοβάκων», δήλωσε ο Πελεγκρίνι, που κέρδισε στις εκλογές του Απριλίου για το, κατά βάση εθιμοτυπικό, αξίωμα του προέδρου.

Σε μια χώρα μοιρασμένη ανάμεσα σε μια κυβέρνηση που τάσσεται ευνοϊκά προς το Κρεμλίνο και μια φιλοδυτική αντιπολίτευση, η απερχόμενη πρόεδρος Ζουζάνα Τσαπούτοβα, που παρουσιάστηκε στο πλευρό του διαδόχου της, έκανε επίσης έκκληση για «έξοδο από αυτό τον φαύλο κύκλο μίσους».

«Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα καθώς βρισκόμαστε σε μια πολύ τεταμένη κατάσταση», δήλωσε η Τσαπούτοβα. «Αυτό που συνέβη χθες (Τετάρτη) ήταν μια μεμονωμένη ενέργεια, αλλά το σημερινό κλίμα είναι αποτέλεσμα των συλλογικών μας ενεργειών», πρόσθεσε η Τσαπούτοβα, καλώντας τους πολιτικούς αρχηγούς στο προεδρικό μέγαρο για να «ηρεμήσουν τα πράγματα και να καταδικάσουν τη βία».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι