Νεογέννητο “έσβησε” μόλις διακομίσθηκε σε νοσοκομείο – Πιθανώς από βαριά λοίμωξη

Τραγωδία στη Βέροια: Βρέφος 6 μηνών νεκρό από τα χέρια της μητέρας του

Οι γονείς ενός βρέφους 27 ημερών που παρουσίαζε σπασμούς, το μετέφεραν στις 10 προχθές το πρωί στο νοσοκομείο Βόλου. Οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν αλλά το νοσοκομείο δεν διαθέτει ΜΕΘ παίδων. Το μωρό σε λίγες ώρες απεβίωσε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Νοσοκομεία κ. Μιχάλη Γιαννάκο, το βρέφος είχε εικόνα βαριάς λοίμωξης, χωρίς αυτό να επιβεβαιώνεται από εξετάσεις προς το παρόν -για το αν επρόκειτο για στρεπτόκοκκο ή κάτι άλλο. Οι παιδίατροι το ανέταξαν με ΚΑΡΠΑ και το διασωλήνωσαν άμεσα, όμως τίποτα δεν στάθηκε αρκετό. Πλέον οι απαντήσεις θα δοθούν από την ιατροδικαστική υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το αγοράκι διακομίσθηκε στο νοσοκομείο σε πολύ βαριά κατάσταση. Οι γιατροί στην κλινική εξέταση δεν μπόρεσαν να διαπιστώσουν κάποιο παθολογικό αίτιο που να δικαιολογεί την εικόνα του μωρού. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, διασωληνώθηκε σχεδόν αμέσως και οι γιατροί ήταν εν αναμονή των απαντήσεων των εξετάσεων όταν το μωρό απεβίωσε.

Ο κ. Γιαννάκος επισήμανε ότι «στο συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν υπάρχει ΜΕΘ Παίδων, πράγμα που συνιστά ένα «χρόνιο πρόβλημα που ως ΠΟΕΔΗΝ έχουμε θίξει πολλές φορές. Ετοιμάζεται ειδική μονάδα για παιδιά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Ευχή όλων να λειτουργήσει σύντομα», πρόσθεσε ο ίδιος. Συμβούλεψε, επίσης, τους γονείς να επισκέπτονται παιδίατρο όταν τα παιδιά εμφανίζουν πυρετό ή οποιοδήποτε άλλο σύμπτωμα, να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους και «να μην αρκούνται σε οδηγίες μέσω τηλεφώνου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι