Νεογέννητο στην εντατική με κορονοϊό

Νεογέννητο στην εντατική με κορονοϊό

Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» νοσηλεύεται βρέφος πέντε ημερών, το οποίο βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό. Το βρέφος νοσηλεύεται σε θερμοκοιτίδα, στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ). Δεν ειναι σαφές αν το βρέφος διακομίσθηκε επειδή παρουσιάζει σοβαρά συμπτώματα ή αν διακομίσθηκε προληπτικά μετά το θάνατο του βρέφους 37 ημερών.

Το βρέφος διακόμίσθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων από το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο. Συνολικά στα τρία νοσοκομεία Παίδων της Αττικής και στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται 20 παιδιά, με ήπια συμπτώματα. Τα περισσότερα είναι ηλικίας 6-12 ετών, επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος και με αυτό το σχόλιο εφιστά την προσοχή στο «άνοιξε-κλείσε» τον σχολείων επιμένοντας στην αναγκαιότητα μαζικών προληπτικών και επαναλαμβανόμενων τεστ στα σχολεία, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι