Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί κατά στόχων της Χαμάς στην Γάζα

Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους στις Φιλιππίνες

Νέους βομβαρδισμούς στην Λωρίδα της Γάζας πραγματοποίησε το Ισραήλ, ως απάντηση στις δύο ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, τους οποίους αναχαίτισε η ισραηλινή αντιπυραυλική ασπίδα, σύμφωνα ανακοίνωσε των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι έπληξε τρεις εγκαταστάσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας — έναν χώρο όπου κατασκευάζονται ρουκέτες, μια υπόγεια υποδομή και μια στρατιωτική θέση. «Η Χαμάς θα υφίσταται τις συνέπειες για κάθε τρομοκρατική ενέργεια προερχόμενη από τη Γάζα», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός μέσω Twitter.

Νωρίτερα ήχησαν σειρήνες της αεράμυνας στην παραθαλάσσια πόλη Ασκελόν (νότια) και σε περιοχές γύρω από τον παλαιστινιακό θύλακα, που τελεί υπό ισραηλινό αποκλεισμό για πάνω από μια δεκαετία, ανέφερε ο στρατός.

«Δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας προς το ισραηλινό έδαφος. Αναχαιτίστηκαν από το σύστημα (αντιπυραυλικής) άμυνας Σιδηρούς Θόλος», σύμφωνα με το επιτελείο, που δεν έκανε λόγο για θύματα ή ζημιές. Οι ιατρικές υπηρεσίες του Ισραήλ ανέφεραν πως αρκετοί πολίτες που υπέστησαν σοκ δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι